Gezellige kerstmarkt in het Weeshuis in Monnickendam

Foto: Omroep PIM

Donderdag 12 december was het Weeshuis in Monnickendam omgetoverd tot een gezellige Kerstmarkt.De Kerstmarkt is de uitgelezen kans voor de cliĆ«nten van Stichting Philadelphia, die in dit monumentale pand gehuisvest is, om te laten zien wat zij allemaal hebben gemaakt. Het Weeshuis stond vol met kraampjes met voornamelijk zelfgemaakte Kerstartikelen en natuurlijk de bij iedereen uit de regio bekende zelfgemaakte appeltaart, die onder professionele begeleiding wordt gemaakt tijdens de dagbesteding. Deze appeltaarten worden verkocht en de opbrengst gaat naar het goede doel. Naast het bakken van appeltaart vinden er ook verschillende handenarbeidactiviteiten plaats in het Weeshuis. En tijdens de Kerstmarkt wordt alles wat de afgelopen maanden gemaakt is, uitgestald. Van kerstkaarten tot glazen kerstattributen voor in de kerstboom maar ook kunstwerken van origami en heerlijke zelfgemaakte jam, er was voor iedere bezoeker wat te vinden op de kerstmarkt. En zoals elk jaar staan de goede doelen centraal. Zo ging de opbrengst onder andere via Stichting Hoeboeh naar kleinschalige projecten in Oost-Europa.